MDT Licht & Geluid

Over MDT Licht & geluid


Hoe het allemaal is begonnen..


Het begon allemaal in 1983 toen de eerste cd-singles bij Music-Man en muziekhandel Verkooyen gekocht werden. In 1985 begonnen we met het opstarten van een eigen radiozender. Een jaar later bereikte de zender zijn absolute hoogtepunt met veel regionale luisteraars.

In de zomer van 1987 gingen we voor het eerst met drie dj’s van de radiozender naar de mensen toe met onze muziek. Twee jaar lang zaten we tegen een studiomuur aan te kijken en nu stond je ineens oog in oog met de luisteraars. We gingen ook draaien in verschillende uitgaansgelegenheden in het centrum. Toen raakte eigenlijk alles in een stroomversnelling. Mede hierdoor viel het doek voor onze muziekzender.


Anekdote


We waren nog geen 18 jaar oud toen we overal al plaatjes gingen draaien. Niemand beschikte dus nog over een rijbewijs. Als we ergens moesten draaien waren er altijd een aantal mensen de sigaar om alle apparatuur en meubel- stukken te vervoeren. Op die bewuste vrijdagavond, 20 jaar geleden, waren we op pad met drie auto’s. De paniek was groot toen één van de auto’s het spontaan begaf. Wat nu? Besloten werd dat één auto doorreed. De tweede auto ging met de chauffeur van de derde auto een vierde auto ophalen. Hierna zette ook de tweede auto koers naar de locatie waar gedraaid moest worden. De spullen van auto drie werden overgeladen in auto vier.

We moesten draaien in een klein dorpje op de locatie met de naam “Boemaars”. Echter was er niet één locatie met deze naam in dit dorp maar maar liefst vier! Alle drie de auto’s reden eerst naar Cafetaria Boemaars om te vragen waar het feest was. We kregen te horen dat dit wel bij het plaatselijke café zou zijn. Maar nee, dit was dus niet het geval. Het restaurant misschien dan dachten we, want daar wordt ook weleens een feestje gehouden. Ook deze keer hadden we het mis. Toen werd het alles of niets en reden we naar een zaaltje met de naam Boemaars. Eindelijk hadden we prijs. Dit was de juiste Boemaars locatie.

We waren al met al gelukkig nog net op tijd aanwezig. Het meest grappige was nog wel dat we van mensen ter plaatse te horen kregen dat er anderhalf uur geleden ook al mensen langs waren geweest die op zoek waren naar de locatie Boemaars. Vandaag de dag beschikken we gelukkig over vrachtwagens die allemaal voorzien zijn van een navigatiesysteem. Niet langer hoeven we dus met alleen de naam van een feestlocatie op stap. We zullen het er maar op houden dat we toen nog jong en onervaren waren!<div class="quote-left">
	<span class="quote-desc">
		your content goes here
	</span>
	
	<span class="quote-author">
		your content goes here
	</span>	
</div> 

<div class="quote-right">
	<span class="quote-desc">
		your content goes here
	</span>
	
	<span class="quote-author">
		your content goes here
	</span>	
</div>